La Junta Electoral insta Figueres a retirar les estelades de la plaça de l'Ajuntament

Una denúncia del Partit Popular fa que concedeixin un termini de "48 hores" al govern municipal per retirar els símbols independentistes

El cable amb les banderes estelades i antimonàrquiques a la plaça de l'Ajuntament.

El cable amb les banderes estelades i antimonàrquiques a la plaça de l'Ajuntament. / Empordà.info

Empordà.info

Una denúncia del Partit Popular de Figueres ha motivat que la Junta Electoral de Zona hagi concedit un termini de "48 hores" al govern municipal per retirar diferents símbols independentistes d'espais públics de la ciutat. Concretament, la resolució parla del cable amb banderes independentistes que creua la plaça de l'Ajuntament amb banderes estelades i antimonàrquiques; i, també, dels escrits de "República Catalana" que van aparèixer fa uns dies en les plaques d'alguns carrers de la ciutat (plaça de l'Ajuntament, carrer Sant Pere, carrer Primfilat i carrer de Peralada).

La denúncia del PP també demanava fer retirar estelades de la plaça Francesc Macià o de la Creu de la Mà. Petició que la Junta Electoral no ha estimat perquè el PP no havia adjuntat fotografies que acreditessin l'existència d'estelades en aquests espais.

Segons fonts municipals, aquest dissabte a la tarda l'Ajuntament de Figueres encara no havia rebut la comunicació oficial de la Junta Electoral de Zona instant a la retirada de les estelades. El govern municipal esperarà a estudiar amb detall la resolució abans de fer públic el seu posicionament.

Subscriu-te per seguir llegint