Presenten a Salt un conte infantil per identificar formes de discriminació

El llibre es dirigeix principalment a la comunitat educativa

Presentació del llibre "El club de la lluita per a la igualtat".

Presentació del llibre "El club de la lluita per a la igualtat". / Generalitat

EFE

La Generalitat, a través de l'Oficina d'Igualtat de Tracte, ha editat un conte infantil, 'El club de la lluita per la igualtat', per identificar formes de discriminació.

La consellera Tània Verge ha participat aquest divendres en una lectura del text amb una cinquantena d'alumnes de primària de dues escoles de Salt.

El llibre es dirigeix principalment a la comunitat educativa i a les famílies i busca convertir-se en una eina que convidi a la reflexió i contribueixi a la presa de consciència.

Verge ha explicat a Salt que el conte es trobarà a totes les biblioteques públiques de Catalunya i que transmet el sentiment dels qui pateixen una discriminació "amb la voluntat de generar empatia".

La consellera considera que aquesta lectura permetrà identificar "l'impacte que tenen les discriminacions en la vida de les persones" i fomentarà que alcin la veu quan passi alguna al seu voltant.

La protagonista de la publicació és una nena, la Mina, i les històries que explica es basen en altres reals que els autors han ficcionat i adaptat.

Cada capítol relata una situació de discriminació diferent i posa èmfasi en la importància de posar límits a través de la denúncia i, especialment, del suport comunitari.