El Fitag vol ser un "refugi climàtic" oferint teatre en espais no convencionals

La 24a edició se celebrarà a finals d'agost, de nou organitzat per la productora Baowat

Una funció del Fitag a la Mercè, l'any passat.

Una funció del Fitag a la Mercè, l'any passat. / Eddy Kelele

Alba Carmona

Alba Carmona

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, el Fitag, oferirà representacions en espais teatrals no convencionals que funcionaran com a "refugis climàtics". La vint-i-quatrena edició del certamen tindrà lloc del 27 al 31 d'agost a Girona i altres municipis i, com l'any passat, la Diputació de Girona en delega l'organització a la productora Baowatt, amb una important presència de membres de l'antiga etapa del festival.

Amb el lema Clima FITAG, el certamen juga amb el concepte de "clima" com a ambient teatral i també amb l'emergència climàtica. "En aquests temps d'emergència climàtica els agostos gironins són cada cop més extrems i adaptar la cultura i l'oci a la nova situació no és sinó adaptar-se a la nova realitat", asseguren des de l'organització.

És per això que els espais del Fitag d'enguany (alguns d'ells no convencionals) seran entesos també com a "refugis climàtics" on poder assistir amb antelació i romandre més enllà dels temps estrictes de les funcions teatrals, obrint-hi espais de reflexió, debat o simple estada.

En aquest sentit, l'organització fa una crida a les companyies amateurs a presentar fins al 15 de maig no només propostes canòniques per als espais habituals, sinó també d'altres pensades en formats no convencionals. Es tracta, apunten, "d'obrir alguns dels espais i racons singulars que amaga la ciutat de Girona i que, a banda del seu interès estètic i arquitectònic, són, sens dubte, autèntics refugis climàtics".