Figueres restaurarà la façana i elements patrimonials del Teatre El Jardí

L'Ajuntament invertirà 200.000 euros en actuacions a les fissures, la neteja de vegetació i protecció dels mosaics

Una imatge de la façana del Teatre El Jardí

Una imatge de la façana del Teatre El Jardí / Ajuntament de Figueres

Redacció

L'Ajuntament de Figueres invertirà 200.000 euros en la restauració de la façana i elements patrimonials del Teatre Municipal El Jardí. S'arranjaran fissures, retiraran vegetació, i es netejaran i protegiran els mosaics. També es repararà la fusteria exterior i interior.

L'Ajuntament ha informat que l'actuació consistirà en la reparació de les fissures que han aparegut a la part alta i en la neteja de líquens i patògens que cobreixen i que estan deteriorant el seu estat.

També es procedirà a la neteja i protecció dels mosaics i dels diferents elements ornamentals que configuren la façana.

La segona actuació consisteix en la reparació i restauració de les fusteries exteriors, que necessiten actuacions de diferent grau segons el seu estat de conservació i segons si són de la seva construcció, el 1914 o foren substituïdes el 1991.

Les fusteries de la planta primera són les que presenten un estat més gran de degradació, ha explicat l'Ajuntament, que són i és urgent la seva reparació i evitar l'entrada d'aigua.

La tercera actuació consisteix en la reparació de les fusteries interiors, principalment neteja, repintat i substitució dels vidres trencats.

La quarta actuació està formada per la reparació dels paraments interiors que han sofert més desgast, enguixats i pintura principalment, i per la reparació de les diferents fissures en elements estructurals.

Finalment, l'última actuació consisteix en la reparació dels cel rasos, datats també de 1914, i que han patit deformacions amb l'aparició de diferents fissures. En una actuació precedent s'ha consolidat estructuralment la subestructura del cel ras pel seu interior, complementat amb la col·locació d'una passera de manteniment.

En aquest projecte es completa l'actuació amb el reforç de l'encanyissat i la reparació estètica, reparant les fissures i repintant el cel ras amb els colors originals.

El segon tinent d’alcalde i regidor d’Arts Escèniques, Josep Maria Bernils, ha explicat que “la preservació dels elements patrimonials és una de les línies de treball del govern municipal per tal de valorar el patrimoni de la ciutat i és de justícia la restauració i manteniment del centenari Teatre Municipal el Jardí, un edifici que és una de les joies dels equipaments escènics de Catalunya”.

Una imatge antiga del Teatre Municipal El Jardí.

Una imatge antiga del teatre. / Ajuntament de Figueres